Αναζήτηση εργασίας

Αν για τον οποιοδήποτε λόγο αυτό το διάστημα πρέπει να ξεκινήσετε αναζήτηση εργασίας είστε σε θέση να ανταποκριθείτε αποτελεσματικά σε αυτή την διαδικασία;

Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα θα χρειαστεί να δούμε τις ξεχωριστές περιπτώσεις:

1. Όταν κάποιος εργάζεται και επιθυμεί  να βρει μια νέα θέση εργασίας: Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να ξεκινήσουμε ανανεώνοντας και διαμορφώνοντας το βιογραφικό και την συνοδευτική επιστολή μας , να καταστρώσουμε το πλάνο μας για την εύρεση εργασίας και στην συνέχεια να εντοπίσουμε τις αγγελίες οι οποίες  μας ενδιαφέρουν για να καταχωρήσουμε τα στοιχεία μας.

2. Όταν κάποιος δεν εργάζεται: Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κανείς δεν είναι πολύ διαφορετικά. Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί μεγαλύτερη δραστηριότητα και υπομονή μέχρι να ξεκινήσουν οι συνεντεύξεις εργασίας αλλά και μέχρι να έρθουν οι πρώτες προτάσεις για συνεργασίας για κάποια θέση εργασίας που μας ενδιαφέρει.

3. Στην περίπτωση που κάποιος εργάζεται και είναι ευχαριστημένος από την εργασία του. Σίγουρα όταν είναι κάποιος ευχαριστημένος από τον εργοδότη στον οποίο εργάζεται δεν υπάρχει λόγος για να ασχολείται με την αναζήτηση εργασίας. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να ανανεώνει το βιογραφικό του με τις όποιες επαγγελματικές αλλαγές προκύπτουν, να ενημερώνεται για τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, αλλά και αναπτύσσει το δίκτυο των επαγγελματικών γνωριμιών του, κάτι το οποίο μπορεί να βοηθήσει τόσο  σε αυτό το διάστημα, όσο και μελλοντικά .

Καταχωρήστε το βιογραφικό σας στο site της Randstad

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα