Αναζήτηση εργασίας

Η αναζήτηση εργασίας είναι μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο, ενδιαφέρον, οργάνωση και αρκετή ενέργεια από την πλευρά του υποψήφιου. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να τα διοχετεύετε όσο πιο σωστά μπορείτε προκειμένου να έχετε και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μια αναζήτηση εργασίας είναι καλό να καταλήγει σε εύρεση εργασίας.

Και προκειμένου μια αναζήτηση εργασίας να καταλήξει σε εύρεση εργασίας χρειάζεται κάποια οργάνωση όσον αφορά τον χρόνο και τον τρόπο που ψάχνετε τις θέσεις απασχόλησης που σας ενδιαφέρουν. Φροντίστε να διαθέτετε όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά τον χρόνο σας στην αναζήτηση θέσεων που σας ενδιαφέρουν πραγματικά ή που πιστεύετε ότι θα ήταν μια καλή επιλογή για τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Παράλληλα, αυξήστε τα μέσα όπου ψάχνετε δουλειές. Μην περιορίζεστε μόνο σε αγγελίες σε εφημερίδες ή στο internet· συνδυάστε αυτά τα δύο μέσα με την δικτύωση και πολλαπλασιάστε τις πιθανότητες να ενημερωθείτε για κάποια θέση που δε θα ανακοινωθεί ποτέ “επίσημα”. Επίσης, ψάξτε σε εταιρίες παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού, όπως η Randstad, για τις θέσεις εργασίας τις οποίες χειρίζονται.

Δείξτε την καταλληλότητά σας για την εκάστοτε θέση εργασίας, στέλνοντας το βιογραφικό και τη συνοδευτική επιστολή σας προσαρμοσμένα στα προσόντα και τις απαιτήσεις για αυτήν τη θέση. Διευκολύνετε τον υπεύθυνο επιλογής προσωπικού κάνοντας εμφανές το γιατί θεωρείτε πως ταιριάζετε στην συγκεκριμένη θέση απασχόλησης αλλά και το ενδιαφέρον σας να εργαστείτε στην εταιρία.

Αναζητήστε δουλειά οργανωμένα και σωστά και η εύρεση της θέσης που σας ταιριάζει θα είναι πιο κοντά.

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα