Η αναζήτηση εργασίας είναι μία διαδικασία που απαιτεί σωστή στρατηγική προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα και να βρείτε την εργασία που θέλετε. Οι αγγελίες εργασίας αναφέρουν συγκεκριμένα προσόντα που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος για κάποια θέση, συνεπώς, εάν ενδιαφέρεστε, πρέπει να προσαρμόσετε κατάλληλα και το βιογραφικό σας. Με το να έχετε ένα γενικό βιογραφικό σημείωμα (generic cv), μειώνετε τις πιθανότητες να το προσέξει κάποιος recruiter. Αντίθετα, εάν το βιογραφικό σας είναι στοχευμένο και μπορεί να τραβήξει την προσοχή ενός recruiter, τότε ενδέχεται να σας ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους υποψηφίους και να σας καλέσει σε κάποια συνέντευξη εργασίας.

 

Κατά την αναζήτηση εργασίας ενδέχεται να γίνουν και άλλα λάθη που, ίσως, σας στερήσουν την ευκαιρία για επαγγελματική αποκατάσταση. Στη συνέχεια, σας παρουσιάζουμε ορισμένους παράγοντες που θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην αναζήτηση εργασίας.

 

  • Φροντίστε να συμβαδίζετε με τις τελευταίες εξελίξεις της αγοράς εργασίας

 

Ίσως να πιστεύετε ότι μία απλή αναζήτηση εργασίας και η αποστολή βιογραφικού είναι το μόνο που μπορείτε να κάνετε για να βρείτε την κατάλληλη εργασία. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι τόσο αποδοτικό όσο νομίζετε. Ένας υποψήφιος που, πραγματικά, θέλει να βρει εργασία πρέπει να συμβαδίζει με τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου του, ειδικότερα, και της αγοράς εργασίας γενικότερα. Αναζητήστε ενημερωτικά άρθρα, διαβάστε και μάθετε τις τάσεις των επιχειρήσεων. Είναι κάτι που θα σας βοηθήσει την επόμενη φορά που θα ξεκινήσετε την εύρεση εργασίας, καθώς θα έχετε σφαιρική αντίληψη και θα μπορείτε να κάνετε στοχευμένες αιτήσεις για θέσεις εργασίας.

 

  • Κάντε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την αίτηση εργασίας

 

Άλλος ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που δεν πρέπει να αγνοήσετε κατά την αναζήτηση εργασίας. Εάν δείτε στο Internet κάποια θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει και τα προσόντα σας ταιριάζουν, εκμεταλλευτείτε αμέσως την ευκαιρία και κάντε όσο το δυνατόν συντομότερα την αίτησή σας. Έτσι, μεγιστοποιείτε τις πιθανότητες να είστε εσείς το άτομο που θα επιλέξει ο recruiter για μία συνέντευξη εργασίας. Αξιοποιήστε τις ευκαιρίες που σας δίνονται και μην αναβάλλετε την ευκαιρία να διεκδικήσετε τη θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει.

 

  • Αναζητήστε εργασία έξυπνα!

 

Η αποδοτική αναζήτηση εργασίας είναι το στοιχείο – κλειδί για να μπορέσετε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Προσανατολιστείτε στον κλάδο που σας ενδιαφέρει και ελάτε σε επαφή με άτομα που εργάζονται εκεί. Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας ή παρακολουθήστε ενημερωτικά προγράμματα και σεμινάρια που είναι ομιλητές. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για networking που θα σας φανεί χρήσιμο στο μέλλον. Προσπαθήστε να μην ξοδεύετε τον χρόνο σας αναποτελεσματικά και εστιάστε στον στόχο σας.

 

Για αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας, πατήστε εδώ, δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας της Randstad και κάντε την αίτησή σας.

 

Καλή επιτυχία!