Πολλοί υποστηρίζουν ότι η αναζήτηση εργασίας πλέον είναι μια διαδικασία που γίνεται μόνο από το internet και ότι τα παραδοσιακά μέσα πλέον δεν δημοσιεύουν πλέον ευκαιρίες για εργασία.

Είναι αλήθεια ότι το internet έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη. Το ίδιο έχει συμβεί και με τον αριθμό των χρηστών αλλά και την ευκολία πρόσβασης, που δίνει πλέον την ευκαιρία σε πολλούς ανθρώπους καθημερινά να χρησιμοποιούν το internet, τόσο για την εύρεση εργασίας, όσο και για ένα μεγάλο αριθμό άλλων δραστηριοτήτων.

Πιθανόν ή ταχύτητα και η ευκολία της πρόσβασης στο internet, να μας βοηθάει στο να βρούμε διαθέσιμες θέσεις εργασίας, να καταχωρήσουμε το βιογραφικό μας, αλλά και να δικτυωθούμε μέσα από blog και social media με επαγγελματίες αλλά και υποψήφιους εργοδότες. Δεν θα πρέπει όμως να υποτιμάμε τις πληροφορίες, αλλά και τις ευκαιρίες για απασχόληση που μπορεί να πετύχουμε με τους παραδοσιακούς τρόπους.

Η αναζήτηση εργασίας δεν θα πρέπει να γίνεται μονόπλευρα, αλλά να περιλαμβάνει όλους τους τρόπους που θα μας βοηθήσουν να αυξήσουμε τις πιθανότητες μας.