Καθώς πλησιάζουν οι διακοπές των Χριστουγέννων, αρκετοί υποψήφιοι χαλαρώνουν και δεν αναζητούν συστηματικά νέες θέσεις εργασίας. Μην το κάνετε αυτό! Η αναζήτηση θέσεων πρέπει να γίνεται καθημερινά γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε θα προκύψει η θέση που θα ταιριάζει με τα ενδιαφέροντα και τα προσόντα σας, αλλά και από πού θα πληροφορηθείτε για αυτή.

Οι γιορτές που έρχονται μπορούν να σας βοηθήσουν να έρθετε σε επικοινωνία με φίλους, παλιούς συναδέλφους και συγγενείς. Θα μπορούσατε, λοιπόν, να αναφέρετε πως αναζητάτε εργασία και να ζητήσετε τη βοήθειά τους στην προσπάθειά σας. Παράλληλα, δηλαδή, με τη δική σας αναζήτηση, μπορείτε να δώσετε έμφαση και στο κομμάτι της δικτύωσης.

Να θυμάστε πως οι γνωριμίες και οι πληροφορίες που μπορείτε να αποκτήσετε μιλώντας με ανθρώπους που ήδη γνωρίζετε, μπορούν να αποβούν πραγματικά πολύτιμες και να σας βοηθήσουν να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Να αναζητάτε, επομένως, εργασία χωρίς διαλείμματα προκειμένου να πολλαπλασιάζετε τις πιθανότητες εύρεσης εργασίας!

Στο www.randstad.gr δημοσιεύονται αγγελίες εργασίας. Πρόσφατα οι σύμβουλοι hr της Randstad χειριστήκαν αίτημα πελατών για εποχικές εργασίες για την περίοδο των Χριστουγέννων.   Επισκεφτείτε το /εύρεση-εργασίας/αναζήτηση-εργασίας/αναζήτηση-εργασίας.htm για να δείτε ποιές θέσεις εργασίας έχουν δημοσιευθεί.