Η αποδοτική αναζήτηση εργασίας απαιτεί συγκέντρωση και σχεδιασμό. Πολλές φορές, κατά την εύρεση εργασίας, αποτυγχάνουμε να βρούμε αυτό που, πραγματικά, θέλουμε. Οι λόγοι ποικίλουν και μπορεί να αφορούν ένα κακογραμμένο βιογραφικό, ή τη μη επαγγελματική μας εμφάνιση σε μία συνέντευξη εργασίας. Κάποιες φορές υπάρχει το ενδεχόμενο να ψάχνουμε αγγελίες εργασίας που δεν συμβαδίζουν με τα προσόντα μας ή την εργασιακή μας προϋπηρεσία.

 

Ωστόσο, εάν ένας μάθετε γνωρίζει τον τρόπο για τη σωστή και αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας θα δείτε ότι από τη μία θα εξοικονομήσετε χρόνο και από την άλλη θα μπορέσετε να βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε.

 

Στη συνέχεια, σας παρουσιάζουμε ορισμένα tips για την αναζήτηση εργασίας που θα σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο να προσεγγίσετε αποτελεσματικά την εργασία που επιθυμείτε.

 

  • Προετοιμάστε σωστά το βιογραφικό σας

 

Η αναζήτηση εργασίας ενδέχεται να επικεντρώνεται σε περισσότερους από έναν εργασιακούς κλάδους, σε περίπτωση που έχετε την απαιτούμενη εμπειρία ή εάν δεν έχετε καταλήξει ακόμη πού θέλετε να εξελίξετε την καριέρα σας. Ωστόσο, το βιογραφικό σημείωμα σας πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να προβάλλει ότι είστε εσείς ο κατάλληλος υποψήφιος για αυτές τις θέσεις εργασίας. Κατά τη σύνταξη του βιογραφικού σας, φροντίστε να το έχετε προσαρμόσει κατάλληλα για τον κάθε κλάδο εργασίας και οι αρμοδιότητες σας να δείχνουν ότι έχετε την εμπειρία σε αυτόν τον κλάδο. Παράλληλα, πριν την αποστολή της αίτησής σας για εργασία, βεβαιώστε ότι είναι ευπαρουσίαστο χωρίς γραμματικά ή ορθογραφικά λάθη. Και μην ξεχνάτε: η χρήση των λέξεων κλειδιών για το βιογραφικό σας βάσει της κάθε αγγελίας για εργασίας αποτελεί ένα από τα συστατικά της επιτυχίας.

 

  • Κάντε αιτήσεις για εργασία μόνο στις θέσεις που ταιριάζουν τα προσόντα σας

 

Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσετε χρόνο κατά την αναζήτηση εργασίας και θα μπορέσετε να επικεντρωθείτε σε θέσεις που ταιριάζουν στο επαγγελματικό σας προφίλ και στις δεξιότητές σας. Με μία γρήγορη ματιά σε αγγελίες για δουλειά μπορείτε να αντιληφθείτε ποια από τα προσόντα κατέχετε και, συνεπώς, να καταλάβετε εάν πρέπει να προχωρήσετε σε αίτηση για εργασία ή όχι.

 

Μην ξεχνάτε πως η τεχνολογία παίζει σημαντικό ρόλο στην αναζήτηση εργασίας! Φροντίστε να την αξιοποιήσετε με κάποιον από τους παρακάτω τρόπους:

 

  • Αναζητήστε εργασία μέσα από mobile friendly εφαρμογές
  • Έχετε πάντα έτοιμο το βιογραφικό σας αποθηκευμένο στο κινητό σας
  • Ενεργοποιήστε την επιλογή job alert κατά τη διαδικασία εγγραφής στο site της Randstad ώστε να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες θέσεις εργασίας στον τομέα που σας ενδιαφέρει.

 

 

Καλή επιτυχία!