Είναι συχνό φαινόμενο, κατά τη διάρκεια αναζήτησης εργασίας, αρκετά γεγονότα να δυσκολεύουν το θετικό αποτέλεσμα ενός υποψήφιου, δηλαδή την εύρεση εργασίας. Το κλειδί για την επιτυχία, όμως, είναι να παραμείνετε αισιόδοξοι και ενεργητικοί.

Κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά αν οι υποχρεώσεις είναι πολλές. Σε τι βοηθά, όμως, στην εύρεση εργασίας μια αρνητική, παθητική αντιμετώπιση της κατάστασης και η απογοήτευση; Σε τίποτα και αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Τι θα μπορούσατε, λοιπόν, να κάνετε, ώστε και να συνεχίζετε την αναζήτηση απασχόλησης και να παραμένετε αισιόδοξοι και λειτουργικοί;

  • Δικτυωθείτε. Γνωρίστε άτομα, επικοινωνήστε μαζί τους, ανταλλάξτε απόψεις για την αγορά εργασίας και τον επαγγελματικό σας κλάδο. Ενημερώστε τους πως είστε σε αναζήτηση εργασίας ώστε να σας έχουν υπόψη τους εάν μάθουν για κάποια δουλειά που θα σας ενδιέφερε.
  • Δημιουργήστε προφίλ στο Facebook και το LinkedIn, και γίνετε μέλη του group της Randstad (“Randstad Hellas”). Μάθετε, ενημερωθείτε, δικτυωθείτε, βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την αγορά εργασίας γενικότερα.
  • Οργανώστε τον χρόνο σας ώστε να αναζητάτε θέσεις εργασίας σε καθημερινή βάση, σα να ήταν 8ωρη απασχόληση, και παράλληλα να έχετε χρόνο και για διάφορες άλλες δραστηριότητες, που σας γεμίζουν ενέργεια και χαρά.

Είναι στο χέρι σας να μετατρέψετε την αναζήτηση εργασίας από «ανάγκη» σε «δημιουργική ενασχόληση» βρίσκοντας νέους και αποτελεσματικότερους τρόπους αναζήτησης θέσεων απασχόλησης και προσέγγισης εταιριών.