Ενδέχεται κατά τη διάρκεια της εργασιακής μας ζωής, να προβούμε σε αλλαγή χώρου ή αντικειμένου εργασίας προκειμένου να εξασφαλίσουμε μία καλύτερη θέση εργασίας ή να συμβαδίσουμε με τις εξελίξεις γύρω από τα συνεχώς εξελισσόμενα δεδομένα της εργασίας στην Ελλάδα.

Επιπλέον, κάποιες φορές, η αλλαγή δουλειάς θεωρείται αναπόφευκτη γιατί η υπάρχουσα εργασία δε μας καλύπτει πλέον στον ίδιο βαθμό. Μήπως, όμως, η επιθυμία μας για αλλαγή καριέρας γίνεται μόνο για την αλλαγή ή γιατί θεωρούμε ότι οι αλλαγές αποτελούν εύκολη λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο εκάστοτε περιβάλλον εργασίας;

Καλό θα ήταν να μην αποφασίσουμε παρορμητικά την επόμενη αλλαγή που θα αφορά στην καριέρα μας και να σκεφτούμε μήπως οι συνεχείς και παρορμητικές αλλαγές την επηρεάζουν αρνητικά, όπως το να χάσουμε την ευκαιρία κάποιας προαγωγής ή εμπλουτισμού των εργασιακών μας καθηκόντων, εφόσον συνεχίζαμε την απασχόληση μας στον πρόσφατο χώρο εργασίας.

Συνεπώς, την επόμενη φορά που θα προβληματιστούμε σχετικά με το αν πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγή σχετικά με τη δουλειά μας και πριν μπούμε στην υλοποίηση της αλλαγής, να κάνουμε έναν απολογισμό της υπάρχουσας εργασίας, να εντοπίσουμε ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες δυσαρέσκειας σε σχέση με τη δουλειά μας και αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης σχετικά με αυτές.

Σίγουρα η εύρεση ενδιαφέρουσας εργασίας αποτελεί δικαίωμα για όλους μας. Πρώτου λάβουμε όμως την όποια απόφαση, θα πρέπει πάντα να λάβουμε υπόψη την κατάσταση στην αγορά εργασίας και να λειτουργούμε περισσότερο με την λογική και λιγότερο με παρορμητισμό για να διεκδικήσουμε αυτό που επιθυμούμε.