Είστε μητέρα που για κάποια χρόνια βρισκόσασταν εκτός της αγοράς εργασίας και τώρα θα θέλατε να επιστρέψετε; Τι θα μπορούσατε να κάνετε για να μην είναι μειονέκτημα η απόφασή σας να μείνετε εκτός της αγοράς εργασίας για να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στο παιδί σας;

  • Σκεφθείτε τι μάθατε το διάστημα που ήσασταν «μητέρα πλήρους απασχόλησης». Πώς θα μπορούσε κάτι τέτοιο να αποτελεί πλεονέκτημά σας στην αγορά εργασίας; Ίσως το γεγονός ότι ασχολούσασταν με πολλές δραστηριότητες ταυτόχρονα, ήσασταν υπεύθυνη και αντιμετωπίζατε με υπομονή διάφορες καταστάσεις, να είναι πολύ σημαντικό για τον μελλοντικό σας εργοδότη.
  • Αν σας ενδιαφέρει, κάντε αίτηση για θέσεις εργασίας που ασχολούνται με παιδιά και προβάλλετε τις γνώσεις και την εμπειρία που ήδη διαθέτετε.
  • Αν δε σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε επαγγελματικά με παιδιά, αλλά δεν διαθέτετε τα απαραίτητα προσόντα για τη δουλειά που θα σας ενδιέφερε, αποκτήστε τα! Ποτέ δεν είναι αργά. Ξεκινήστε μαθήματα και αποκτήστε τα προσόντα που σας χρειάζονται.

Κι αν αναρωτιέστε πού θα τα αναφέρετε αυτά τα προσόντα εφόσον δεν είναι «προϋπηρεσία», η συνοδευτική επιστολή είναι το κατάλληλο μέρος. Μην αφήνετε, λοιπόν, την απουσία σας από την αγορά εργασίας για κάποιο διάστημα να σας στερήσει τη δυνατότητα να ξαναείστε ενεργές. Αναζητήστε θέσεις εργασίας που σας ταιριάζουν και ταιριάξτε τα προσόντα και τις δεξιότητες σας