Η Randstad Hellas διοργάνωσε με επιτυχία την εκδήλωση «Το Μέλλον στην Εργασία και τη Στελέχωση στην Ελλάδα» η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 9 Μαΐου 2017, στο Gazarte στο Γκάζι. Θεματικός άξονας της εκδήλωσης ήταν το μέλλον της εργασίας και της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα με αφορμή τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα στην παγκόσμια αγορά εργασίας. Η επιτυχημένη προσέλευση της επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία νέων ιδεών στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.

Κεντρικές ομιλήτριες ήταν οι Annemarie Muntz, Πρόεδρος της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Εργασίας και Vaishali Sachdev, Διευθύντρια του E-Commerce της Randstad Holding. Η κα.Muntz αναφέρθηκε στην αγορά εργασίας της Ελλάδας της τελευταίας δεκαετίας συγκριτικά με τα δεδομένα της Ε.Ε και τους παράγοντες που την καθορίζουν, στις αλλαγές που απαιτούνται για τη διαμόρφωση της εργασίας του μέλλοντος αλλά και στις δεξιότητες που θα βρίσκονται σε έντονη ζήτηση κατά τα επόμενα έτη. Στη συνέχεια, η κα.Sachdev, επεσήμανε τον αντίκτυπο της τεχνολογίας και του digital marketing στις υπηρεσίες HR και συγκεκριμένα στη διαδικασία στελέχωσης και προσέλκυσης ταλέντων, στο engagement και στα οφέλη που αυτή έχει για την κερδοφόρα ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Στην εκδήλωση συμπεριλαμβανόταν και η συμμετοχή έμπειρων στελεχών της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, οι οποίοι παρουσίασαν τις βέλτιστες πρακτικές των εταιρειών τους, εξηγώντας πώς η καινοτομία και οι νέες ιδέες που εφάρμοσαν στο εργασιακό τους περιβάλλον, ανταποκρινόμενοι στις νέες αλλαγές και απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, ενίσχυσαν τις εργασιακές σχέσεις και την παραγωγικότητα της ομάδας τους. Τέσσερις επιφανείς ομιλητές, η κα. Δροσιά Καρδάση, HR Director της Interamerican, ο κ. Δημήτρης Βασαλάκης, HR Manager της Intrasoft, η κα. Τατιάνα Τούντα, Βοηθός Γενική Διευθύντρια, Ανθρώπινο Δυναμικό & Οργανωσιακή Μάθηση Ομίλου της Piraeus Bank και η κα. Τόνια Φαρσάτη, Chief Operating Officer της reportbrain τόνισαν τη σημασία της προσαρμογής της HR στρατηγικής στις ραγδαίες τεχνολογικές αλλαγές που προκύπτουν και παρουσίασαν τις ευέλικτες νέες μεθόδους εργασίας που εφάρμοσε η ομάδα τους ως αποτέλεσμα της δημιουργίας νέων workplace αξιών.

Το μέλλον της εργασίας αλλάζει ραγδαία και θα χαρακτηρίζεται έντονα από έναν συνδυασμό τεχνολογίας και ανθρώπινης επαφής (Tech & Touch), αναπόσπαστο χαρακτηριστικό του οράματος της Randstad. Θέσαμε τις βάσεις για μια καινοτόμο συζήτηση και πιστεύουμε ότι είμαστε πιο κοντά στο εργασιακό περιβάλλον του μέλλοντος.