Diemen, Ολλανδία και Weston, Μασαχουσετη - 31 Οκτωβρίου 2016 - Η Randstad North America Inc, θυγατρική της Randstad Holding nv (AMS: RAND), ανακοίνωσε σήμερα ότι η θυγατρική της, Merlin Global Acquisition Inc., ολοκλήρωσε επιτυχώς την προσφορά απόκτησης όλων των μετοχών της Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW) ("Monster") στην τιμή των 3,40$ ανά μετοχή σε μετρητά, χωρίς τόκους και λοιπούς παρακρατούμενους φόρους (η "Προσφορά").

Σαν αποτέλεσμα της ολοκληρωμένης Προσφοράς και εν αναμονεί της ολοκλήρωσης της συγχώνευσης, που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί τη 1η Νοεμβρίου του 2016, η μετοχή της Monster αναμένεται να παύσει τις συναλλακτικές της δραστηριότητες πριν το άνοιγμα των αγορών την ημερομηνία της ολοκλήρωσης και δεν θα είναι πλέον εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η Monster, ηγέτης στη σύνδεση ατόμων με θέσεις εργασίας, θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ξεχωριστή και ανεξάρτητη οντότητα υπό το όνομα Monster.

"Μέσω αυτής της συγχώνευσης, είμαστε σε θέση να επιταχύνουμε τη ψηφιακή μας στρατηγική και την ικανότητά μας να εξυπηρετούμε τους πελάτες και τους υποψηφίους μέσω των μετασχηματιστικών μας υπηρεσιών 'Tech and Touch'", είπε ο Jacques van den Broek, Διευθύνων Σύμβουλος της Randstad. "Με τις εύχρηστες, ψηφιακές, κοινωνικές και φορητές λύσεις της Monster και με το παγκόσμιο δίκτυο της Randstad, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ολοκληρωμένες και τεχνολογικά προηγμένες λύσεις για υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού σε μία παγκόσμια αγορά εργασίας που χαρακτηρίζεται από ταχύτατες τεχνολογικές μεταβολές."

"Η σύμπραξη της Monster με τη Randstad της παρέχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε έναν δυνατό ηγέτη του κλάδου, χτίζοντας την πιο εκλεπτυσμένη παγκόσμια πλατφόρμα δεδομένων ταλέντων, υπηρεσιών και εργαλείων για να συνδέει ανθρώπους με θέσεις εργασίας," είπε ο Tim Yates, Διευθύνων Σύμβουλος της Monster Worldwide. "Ανυπομονούμε να ξεκινήσει το νέο κεφάλαιο της Monster και να επιταχύνουμε την εξέλιξή μας."

Τα στρατηγικά και οικονομικά οφέλη από αυτή τη συναλλαγή είναι:
-Ενώνει συμπληρωματικά οράματα που οδηγούν σε ριζικές αλλαγές: Η Randstad και η Monster έχουν ένα κοινό όραμα για την παγκόσμια αγορά εργασίας, η οποία μεταβάλλεται ταχύτατα λόγω της τεχνολογικής προόδου. Η συναλλαγή αυτή έχει ως στόχο να επιταχύνει την ικανότητα να αναπτυχθούν νέες και καινοτόμες λύσεις που δίνουν προστιθέμενη αξία στους υποψηφίους και στους εργοδότες, φέρνοντας πιο κοντά τη ζήτηση και την προσφορά εργασίας.
-Δημιουργεί πιο ολοκληρωμένες και τεχνολογικά προηγμένες δυνατότητες για τις υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού: Η Randstad συνεχίζει να ενδυναμώνει το επιχειρηματικό της μοντέλο σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο, βρίσκοντας εργασία σε περισσότερους από 2 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως μέσω του δικτύου των 4.500 υποκαταστημάτων και των πελατοκεντρικών υπηρεσιών της. Η προσθήκη των ηγετικών πολυμέσων στελέχωσης, των τεχνολογιών και των πλατφόρμων της Monster, οι οποίες συνδέουν ανθρώπους με θέσεις εργασίας σε περισσότερες από 40 χώρες, επεκτείνουν ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες μας. Έτσι, προσφέρουμε τόσο σε πελάτες όσο και υποψηφίους εργαλεία για αυξημένη αποδοτικότητα και δέσμευση, συνδέοντας περισσότερους ανθρώπους με περισσότερες θέσεις εργασίας.
-Οικονομικά επιτακτική: η συναλλαγή αναμένεται να αυξήσει άμεσα τα έσοδα ανά μετοχή της Randstad.

Για να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους της Προσφοράς, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ. 

Σχετικά με τη Randstad
Η Randstad ειδικεύεται στις ευέλικτες μορφές εργασίας και στις υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού. Το εύρος των υπηρεσιών μας καλύπτει την εύρεση και επιλογή προσωπικού (προσωρινή και μόνιμη απασχόληση), τις υπηρεσίες HR Solutions (outplacement - επανατοποθέτηση στην αγορά εργασίας, RPO, συμβουλευτική σταδιοδρομίας και κέντρα αξιολόγησης) και in-house υπηρεσίες. Η Randstad αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού στον κόσμο, κατέχοντας μια από τις τρεις πρώτες θέσεις στην Αργεντινή, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τον Καναδά, τη Χιλή, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ινδία, το Μεξικό, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς και σημαντικές θέσεις στην Αυστραλία και την Ιαπωνία. Το 2015, η Randstad απασχολούσε περίπου 29.750 υπαλλήλους που εργάζονται σε 4.473 υποκαταστήματα σε 39 χώρες σε όλο τον κόσμο. Τα συνολικά έσοδα της Randstad για το 2015 έφτασαν τα 19,2 δισ. ευρώ. Η Randstad ιδρύθηκε το 1960 και τα κεντρικά γραφεία της βρίσκονται στο Diemen της Ολλανδίας. Η μετοχή της Randstad Holding nv είναι καταχωρημένη στο χρηματιστήριο NYSE Euronext Amsterdam, όπου οι μετοχές του ομίλου είναι εμπορεύσιμες. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.randstad.gr.


Σχετικά με τη Monster
Η Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW) είναι παγκόσμιος ηγέτης όσον αφορά τη σύνδεση ανθρώπων με θέσεις εργασίας, όπου κι αν βρίσκονται. Για περισσότερα από 20 χρόνια, η Monster έχει βοηθήσει ανθρώπους να βελτιώσουν τη ζωή τους με καλύτερες θέσεις εργασίας όπως και εργοδότες να βρουν τα καλύτερα ταλέντα. Σήμερα, η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες σε περισσότερες από 40 χώρες, παρέχοντας από τις πιο ευρείες και εκλεπτυσμένες υπηρεσίες αναζήτησης εργασίας και διαχείρισης καριέρας όπως και υπηρεσίες στελέχωσης και διαχείρισης ταλέντων. Η Monster συνεχίζει το πρωτοποριακό της έργο να εξελίξει τον κλάδο της στελέχωσης μέσω προηγμένης τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας έξυπνες, ψηφιακές, κοινωνικές και φορητές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της ιστοσελίδας Monster.com© και μίας ποικιλίας προϊόντων και υπηρεσιών. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.monster.com/about.


Μελλοντικές δηλώσεις
Οι δηλώσεις που αναφέρονται σε αυτό το δελτίο τύπου περιλαμβάνουν μελλοντικές δηλώσεις, οι οποίες είναι γενικού περιεχομένου και δεν εμπεριέχουν ιστορικά στοιχεία. Οι μελλοντικές δηλώσεις αναγνωρίζονται από τις λέξεις "αναμένει", "προβλέπει", "πιστεύει", "σκοπεύει", "εκτιμά", "σχεδιάζει", "θα", "μέλλουσα κατάσταση" και άλλες παρόμοιες φράσεις. Οι μελλοντικές δηλώσεις βασίζονται στα τρέχοντα πλάνα, εκτιμήσεις, υποθέσεις και σχέδια της διοίκησης, ισχύουν μόνο από την ημερομηνία που έγιναν και περιλαμβάνουν, χωρίς περιορισμούς, δηλώσεις σχετικά με τη σχεδιαζόμενη ολοκλήρωση της προσφοράς και της συγχώνευσης, σχετικά με τις προβλεπόμενες κοινοποιήσεις για την προσφορά και τη συγχώνευση, σχετικά με την αναμενόμενη ολοκλήρωση της προσφοράς και της συγχώνευσης όπως και δηλώσεις σχετικά με την ικανότητα να ολοκληρωθεί η προσφορά και η συγχώνευση λαμβάνοντας υπόψη τους διαφόρους όρους. Η Randstad και η Monster δεν έχουν καμία υποχρέωση να επικαιροποιήσουν οποιεσδήποτε μελλοντικές δηλώσεις ενόψει νέων πληροφοριών ή μελλοντικών περιστάσεων, εκτός και αν υποχρεούνται από το νόμο. Οι μελλοντικές δηλώσεις εμπεριέχουν έμφυτους κινδύνους και αβεβαιότητα, που είναι δύσκολο να προβλεφθούν και είναι γενικότερα εκτός του ελέγχου της κάθε εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των εξής: α) κάθε συμβάν, αλλαγή ή άλλη περίπτωση που μπορεί να οδηγήσει σε τερματισμό της συμφωνίας συγχώνευσης· β) αδυναμία ολοκλήρωσης της συναλλαγής λόγω αποτυχίας να εκπληρωθούν οι όροι της· γ) κίνδυνος διαταραχής των τρεχόντων πλάνων και λειτουργιών ως αποτέλεσμα της προτεινόμενης συναλλαγής· δ) δυσκολίες ή απρόβλεπτα έξοδα κατά την ενσωμάτωση της Monster στη Randstad· ε) κίνδυνος χαμηλότερης απόδοσης της συγχώνευσης από την προβλεπόμενη· στ) πιθανές δυσκολίες στη διατήρηση των εργαζομένων λόγω της απόφασης συγχώνευσης. Τα πραγματικά αποτελέσματα μπορούν να διαφέρουν από αυτά που υπονοούνται από τις μελλοντικές δηλώσεις λόγω της επίδρασης πολλών παραγόντων, πολλοί από τους οποίους συζητούνται με περισσότερες λεπτομέρειες σε δημόσιες ανακοινώσεις στις οποίες έχει προβεί η κάθε εταιρεία ή έχει κοινοποιήσει με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ή με το Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ