Η εξαγορά ενισχύει τη στρατηγική της Randstad για Ψηφιακή Παροχή Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού

Η εταιρεία Monster θα λειτουργεί ως ξεχωριστή και ανεξάρτητη οντότητα υπό το όνομα Monster.


ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ και ΓΟΥΕΣΤΟΝ, ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗ - 9 Αυγούστου, 2016 - Η Randstad Holding nv (AMS: RAND), ηγέτης στην παροχή υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού, και η Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW), παγκόσμιος ηγέτης που συνδέει ανθρώπους με την αγορά εργασίας, ανακοίνωσαν σήμερα την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας, κατά την οποία η Randstad εξαγοράζει τη Monster. Σύμφωνα με τους όρους της συγχώνευσης, η Randstad θα καταβάλλει το ποσό των 3,40$ ανά μετοχή σε μετρητά ή ένα συνολικό ποσό αγοράς ύψους 429 εκατομμύρια δολλάρια (που είναι η αξία της επιχείρησης).

Με τη διαχείριση των πολλαπλών καναλιών διανομής της Monster για την ένωση δύο διαφορετικών αλλά συμπληρωματικών τμημάτων της εκτεταμένης βιομηχανίας του recruιting, η Randstad επιδιώκει να χτίσει το πιο ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο παροχής υπηρεσιών HR στον κόσμο. Η Monster θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ξεχωριστή και ανεξάρτητη οντότητα υπό το όνομα Monster.

"Σε μια εποχή τόσο μεγάλης τεχνολογικής εξέλιξης, οι εργοδότες αντιμετωπίζουν την πρόκληση να εντοπίσουν καλύτερους τρόπους εύρεσης και δέσμευσης ταλέντων", είπε ο Jacques van den Broek, Διευθύνων Σύμβουλος της Randstad. "Λόγω της πρωτοπόρας τεχνολογικής πλατφόρμας και των εύχρηστων, ψηφιακών, κοινωνικών και φορητών λύσεων, η Monster είναι φυσικό συμπλήρωμα της Randstad. Η σύμπραξη είναι σε ευθυγράμμιση με την στρατηγική ανάπτυξής μας, Tech and Touch, και αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας να φέρουμε πιο κοντά την προσφορά και τη ζήτηση εργασίας και να συνδέσουμε καλύτερα τους κατάλληλους ανθρώπους με τις κατάλληλες θέσεις εργασίας. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε την ομάδα της Monster και να δουλέψουμε από κοινού ώστε να διαμορφώσουμε την εξελισσόμενη παγκόσμια βιομηχανία της εργασίας."

"Η ένωση με τη Randstad παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να επιταχύνουμε τη ικανότητά μας να συνδέσουμε περισσότερους ανθρώπους με περισσότερες θέσεις εργασίας", είπε ο Tim Yates, Διευθύνων Σύμβουλος της Monster. "Μαζί με τη Randstad, η Monster θα είναι σε καλύτερη θέση να εκπληρώσει την κύρια αποστολή της και οι υπάλληλοί μας θα επωφεληθούν από το να είναι μέρος μιας μεγαλύτερης και πιο διαφοροποιημένης εταιρείας. Εξίσου σημαντικό με αυτό είναι το γεγονός ότι αυτή η σύμπραξη προσφέρει άμεση επιπρόσθετη αξία στους μετόχους μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενωνόμαστε με τη Randstad και υποστηριζόμαστε από αυτή ενώ συνεχίζουμε να χτίζουμε τα καλύτερα μέσα προσλήψεων, τις καλύτερες τεχνολογίες και τις καλύτερες πλατφόρμες. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε με την ομάδα της Randstad ώστε να επιτευχθεί μια ομαλή μετάβαση".


Στρατηγικά και Οικονομικά Οφέλη
-Ενώνει συμπληρωματικά οράματα που θα οδηγήσουν στην αλλαγή: Η Randstad και η Monster μοιράζονται ένα κοινό όραμα για την παγκόσμια βιομηχανία της εργασίας, η οποία εξελίσσεται συνεχώς λόγω της τεχνολογικής προόδου. Η σύμπραξη των δύο εταιρειών επιδιώκει να επιταχύνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν νέες και καινοτόμες λύσεις που αποδίδουν μεγαλύτερη αξία στους υποψηφίους για δουλειά αλλά και στους εργοδότες, φέρνοντας πιο κοντά την προσφορά και τη ζήτηση εργασίας.

-Δημιουργεί πιο ολοκληρωμένες και τεχνολογικά προηγμένες δυνατότητες στην Παροχή Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού: Η Randstad συνεχίζει να ενισχύει το επιχειρηματικό της μοντέλο σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, εντάσσοντας περισσότερους από 2 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως στην αγορά εργασίας κάθε χρόνο, μέσω του δικτύου των 4.500 και πλέον υποκαταστημάτων της και των υπηρεσιών της που εστιάζουν στον πελάτη. Με την προσθήκη των σημαντικών μέσων προσλήψεων, των τεχνολογιών και των πλατφόρμων της Monster, που συνδέουν ανθρώπους με θέσεις εργασίας σε πάνω από 40 χώρες, η Randstad επιδιώκει να επεκτείνει περαιτέρω τις υπηρεσίες της, ώστε να προσφέρει τόσο στους πελάτες της όσο και στους υποψηφίους εργαλεία μεγαλύτερης αποδοτικότητας και συμμετοχής, συνδέοντας περισσότερους ανθρώπους με περισσότερες θέσεις εργασίας.

-Οικονομικά επιτακτικό: Η συναλλαγή αναμένεται να αυξήσει άμεσα τα κέρδη ανά μετοχή της Randstad.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανακοίνωση μπορείτε να διαβάσετε στο επίσημο Δελτίο Τύπου της Randstad, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμo: 
Randstad to acquire Monster Worldwide to transform the way people and jobs connect