Οι νέοι επαγγελματίες που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους ή που επιθυμούν να γνωρίζουν τι συμβαίνει στον κόσμο της εργασίας, έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές πρωτόγνωρες καταστάσεις τις οποίες θα πρέπει να γνωρίζουν πώς να τις αντιμετωπίσουν μέχρι να υπάρχει η απαραίτητη επαγγελματική εμπειρία.

Αν λοιπόν είστε στην αρχή της καριέρας σας και αισθάνεστε πως δείχνετε μικροί σε ηλικία και δε θα σας «πάρουν σοβαρά» στη δουλειά σας; Υπάρχουν κάποιες συμβουλές που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να μη δώσετε τέτοια εντύπωση.

  1. Ντυθείτε επαγγελματικά και αντίστοιχα με τον κλάδο και τη θέση εργασίας που στοχεύετε. Να είστε περιποιημένοι σε κάθε περίπτωση.
  2. Προτιμήστε ρούχα που δεν θα προκαλούν και δεν θα είναι εκκεντρικά .
  3. Φροντίστε τη στάση του σώματός σας. Σταθείτε με τον κορμό σας ίσιο, περπατάτε με ενέργεια και δυναμισμό.
  4. Προσέξτε τον τόνο της φωνής σας. Δε χρειάζεται να μιλάτε φωναχτά, αλλά είναι σημαντικό να σας ακούν χωρίς να καταβάλλουν προσπάθεια.
  5. Προσέξτε τον λόγο σας. Να θυμάστε ότι με όποιον θα συναντηθείτε για την συνέντευξη εργασίας, όσο φιλικό κι αν είναι το πλαίσιο εργασίας, δεν είναι φίλος σας. Να μιλάτε πάντα με ευγένεια και να μη χρησιμοποιείτε φράσεις που δεν ταιριάζουν σε επαγγελματίες.
  6. Διατηρείτε οπτική επαφή όταν μιλάτε με συναδέλφους ή ανώτερούς σας. Δείχνει αυτοπεποίθηση, σεβασμό στον συνομιλητή σας και ειλικρίνεια.
  7. Δείξτε ωριμότητα αντιμετωπίζοντας την πίεση της δουλειάς και τυχόν δύσκολες καταστάσεις με ψυχραιμία, δυναμισμό, δημιουργικότητα, αποφαστστικότητα και επαγγελματισμό.
  8. Μάθετε για τον κλάδο και την εταιρία όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε, ώστε να μη χρειάζεται να σας εξηγούν οι συνάδελφοί σας για πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα, αλλά και για να μπορείτε να παρακολουθείτε με περισσότερη άνεση τις εξελίξεις.

Βρείτε περισσότερες συμβουλές για την καριέρα αλλά και πληροφορίες σχετικά με την εργασία στην Ελλάδα στο www.randstad.gr/blog.

Αν πάλι είστε έτοιμοι για εργασία καταχωρήστε εδώ το βιογραφικό σας